top of page
199273909_4001139093302996_3554657277933522309_n.jpg

FRAMTIDENS DISCGOLF

Med Romele Disc Golf Arena har Spinndisc FK startat ett projekt som spränger gränser och tar discgolfen in i framtiden.

Till att börja med det faktum att Arvsfonden har tilldelat projektet 2,4 miljoner. Totalbudgeten ligger på 3,4 miljoner. Det gör Romele Disc Golf Arena till något av det mest ambitiösa någonsin inom discgolf

 

Därefter det täta och långsiktiga samarbetet mellan Spinndisc och Romeleåsens Golfklubb. Marken ägs av golfklubben, och avtalet löper på 10 år. Tillsammans bygger vi en destination där vi förenar golfare och discgolfare. Och det är inte bara i klubbhuset eller restaurangen. Genom att ge varandra möjlighet att mötas tror vi båda grupperna kommer få stort utbyte av båda sporterna.   

Slutligen – och viktigast – är att Spinndisc med Romele Disc Golf Arena bygger vägar till nya utövare. Anläggningen är främst designad för att ge unga en väg in discgolf. Vår Funkisarena är specialdesignad för alla former av funktionsvariation. Här kan rörelsehindrade, synskadade och personer med intellektuell funktionsvariation spela discgolf.

Med Romele Disc Golf Arena öppnar vi discgolfen för fler – och vi gör det med innovativa samarbeten.

SKOLIDROTT PÅ ARENAN

romele-map-230121.jpg

En halvtimme från Lund och Malmö bygger Spinndisc FK en anläggning för framtiden. Romele Disc Golf Arena blir ett mecca för discgolfande entusiaster oavsett ålder, skicklighet eller förutsättning. Här finns något för alla.

Vår vision är att göra discgolf tillgänglig för alla – och i synnerhet de grupper som vi inte ser så ofta på våra banor.

Vill du arbeta med oss och hjälpa oss nå vår vision? Vi behöver all hjälp vi kan få!

Hör av dig till oss!

Vi har öppet! Men vi har en massa arbete kvar.

Mitt i pandemin – i februari 2021 – togs den första kontakten mellan Spinndisc och Romeleåsens GK. Två år senare sätts spaden äntligen i jorden och arbetet kan påbörjas. Funkisarenan invigs senare i vår, och i maj kommer Skogsbanan kunna ta emot sina första gäster på en begränsad del av anläggningen. Därefter fortsätter arbetet med att bygga, förändra och förbättra.

 

I juni 2023 invigdes den första etappen av Romele Disc Golf Arena. Vårt mål har varit att göra anläggningen helt unik, att inte bara ha ambitionen att anlägga en discgolfbana av högsta klass – utan att skapa en discgolfanläggning som saknar motstycke.

 

Den viktigaste nyckeln i utvecklingen av anläggningen har varit stödet från Allmänna Arvsfonden. Här lades grunden för att vi överhuvudtaget kunde jobba vidare med våra idéer. Och vi tror verkligen på att vi skapar något unikt och annorlunda.

 

Genom anläggandet av Skandinaviens första discgolfbana för barn och ungdomar med funktionsvariation – Romele Funkisarena – skapar vi en destination för ”funkisfamiljer”; tillgänglighetsanpassad för barn och ungdomar med fysiska och/eller intellektuella funktionsvariationer. Vi tror nämligen på att alla ska få chansen att spela discgolf och att det görs på ”riktigt” utefter deras villkor och möjligheter.

 

Samtidigt anlägger vi två genuint utmanande banor i den vackra men utmanande terrängen på åsens sluttningar. Miljön är fantastisk, banan går i Skånsk ädelskog bland stora bokträd och ekar. Det är uppför och nedför, i tighta korridorer och svepande kurvor.

 

​Men det som verkligen utgör en skillnad är vårt täta samarbete med Romeleåsens Golfklubb. Tack vare att vi jobbar tillsammans, så kan vi dra nytta av varandras fördelar. Vi kommer exempelvis kunna erbjuda en bemannad shop och en möjlighet att äta en god bit mat i klubbhuset på ett sätt som få andra discgolfbanor kan erbjuda. Och eftersom golfklubbens verksamhet går i delvis vintervila perioden november-april, kan vi utnyttja marken till att anlägga en vinterbana av yppersta klass!

Välkommen till Romele Disc Golf Arena!

199273909_4001139093302996_3554657277933522309_n.jpg
bottom of page